Z lístkového už nepečiem, toto je jednotka: Fantastické cesto na štrúdľu z jogurtu – vyzerajú ako z cukrárne a tá vôňa v kuchyni sa nedá opísať!

K tomuto receptu ma inšpirovala pani Miriam Štyriaková, ktorá uverejnila recept na fantastické cesto na prípravu domácej štrúdle.

Vyskúšala som ho včera ku kávičke a musím vám povedať, že je omnoho lepšie ako klasické lístkové cesto a bez ohľadu na to, čím tieto štrúdle naplníte, zamiluje si ich celá rodina.

Ja som rovnako ako pani Miriam zvolila jablkovú a orechovú náplň a namiesto mlieka som do cesta pridala jogurt.

Pokojne však vyskúšajte aj makovú, tvarohovú, alebo višňovú.

Štrúdle sú vynikajúce a cesto si môžete pripraviť aj do zásoby – dá sa vychladiť alebo aj zamraziť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500g hl, múky

250g masla zmäknutého

2 dcl bieleho jogurtu  (môže byť mlieko obyčajné alebo aj kyslé)

trochu soli

1 PL cukru kryštál

Postup:

Všetky prísady si v miske zmiešame  v miske.

Platí, že ak je cesto husté, pridáme mlieko.

Necháme postáť 1 hodinu v chlade.

Potom urobíme 4 bochníky, ktoré na tenko rozvaľkáme a plníme ľubovoľne.

Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180°C do zlatova.

V lete podávam štrúdľu s kopčekom zmrzliny.

Viac skvelých receptov nádjete v skupine VARÍME s MIRKOU a RECEPTAMI.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár