Tento koláč poznám pod názvom štrúdľa lenivej gazdinky a ide o naozaj vynikajúci a rýchly jablkový koláčik. Inšpiráciu naň sme našli na youtube.
Postup:
¾ kg hladkej múky
5 lyžíc krupicového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
štipku soli
2 vajcia
2 lyžice mlieka
1 biely jogurt (200 ml)
1 Hera
… ďalej: 1,5 kg jabĺk (aby očistených a nastrúhaných bolo 1 kg), krupicový cukor, vanilkový cukor a mletá škorica
Postup:
Spracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku oddýchnuť a medzi tým si pripravíme jablká.
Cesto rozdelíme približne napoly (jedna časť môže byť o trochu väčšia).
Plech si vyložíme papierom na pečenie tak, aby sme si utvorili okraj. Na papier vyvaľkáme väcšiu „polku“ cesta a vytvoríme asi centimetrový okraj.
Na cesto nastrúhame ošúpané jablká, posypeme cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou.
Na jablká položíme druhý vyvaľkaný plát cesta, ktorý miestami popicháme vidličkou.
Pečieme na 170 ° C asi 50 minút.
Nakoniec môžeme poprášiť cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :)