Perfektná cukrárska finta, ako pripraviť strojčekové pečivo aj bez strojčeka.
Dokonca, nepotrebujete ani žiadne špeciálne formičky, vystačíte si s obyčajnou plastovou fľašou.
Túto skvelú cukrársku fintu sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
125 g masla (zmäknutého pri izbovej teplote)
1 vajce
Pol šálky škrobu
Pol lyžičky oleja
1 lyžička práškového cukru
1 balíček vanilky
Pol balenia prášku do pečiva
3-3,5 pohára hladkej múky (pridávajte pomaly podľa konzistencie cesta) 200 ml odmerka
Voliteľné na ozdobu:
80 g mliečnej čokolády
80 g bielej čokolády
orechy
kokos
Postup:
V miske zmiešame zmäknuté maslo a olej.
Pridáme aj vajce.
Do zmesi pridáme škrob a premiešame.
Pridáme aj múku – pridávame postupne a rukami miesime cesto.
Cesto musí byť hladké a pevné.
Teraz si pripravíme našu fintu s fľašou.
Z fľaše odrežeme hornú časť.
Teraz na spodu fľaše (čo najbližšie ku dnu) naznačíme 4 tvary – kruh s lúčmi uprostred.
Teraz pomocou noža vnútro vyrežeme – vznikne nám perfektný otvor na vytláčanie cesta (viď video).
Postupujeme nasledovne – cesto vložíme do fľaše.
Pomocou pohára na cesto zhora tlačíme vďaka čomu sa cesto vytláča cez otvory a má krásny tvar ako z mlynčeka.
Cesto krájame na rovnako veľké pásiky a ukladáme na pelch vyložený papierom.
Pri teplote 180 stupňov pečieme dozlatista.
Hotové pečivo namáčame v čokoláde a obaľujeme v orieškoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: