CUKRÁRSKA finta, ako pripraviť prvotriedne strojčekové pečivo BEZ MLYNČEKA: Potrebujete len plastovú fľašu, tu je návod!

Perfektná cukrárska finta, ako pripraviť strojčekové pečivo aj bez strojčeka.

Dokonca, nepotrebujete ani žiadne špeciálne formičky, vystačíte si s obyčajnou plastovou fľašou.

 

Túto skvelú cukrársku fintu sme pre vás našli na youtube.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

125 g masla (zmäknutého pri izbovej teplote)

1 vajce

Pol šálky škrobu

Pol lyžičky oleja

1 lyžička práškového cukru

1 balíček vanilky

Pol balenia prášku do pečiva

3-3,5 pohára hladkej múky (pridávajte pomaly podľa konzistencie cesta) 200 ml odmerka

Voliteľné na ozdobu:

80 g mliečnej čokolády

80 g bielej čokolády

orechy

kokos

Postup:

 

 

V miske zmiešame zmäknuté maslo a olej.

Pridáme aj vajce.

Do zmesi pridáme škrob a premiešame.

Pridáme aj múku  – pridávame postupne a rukami miesime cesto.

 

 

Cesto musí byť hladké a pevné.

Teraz si pripravíme našu fintu s fľašou.

Z fľaše odrežeme hornú časť.

Teraz na spodu fľaše (čo najbližšie ku dnu) naznačíme 4 tvary  – kruh s lúčmi uprostred.

Teraz pomocou noža vnútro vyrežeme – vznikne nám perfektný otvor na vytláčanie cesta (viď video).

Postupujeme nasledovne – cesto vložíme do fľaše.

Pomocou pohára na cesto zhora tlačíme vďaka čomu sa cesto vytláča cez otvory a má krásny tvar ako z mlynčeka.

Cesto krájame na rovnako veľké pásiky a ukladáme na pelch vyložený papierom.

Pri teplote 180 stupňov pečieme dozlatista.

Hotové pečivo namáčame v čokoláde a obaľujeme v orieškoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár