plny-hrniec_transparent_negativ.png

BABIČKINE strojčekové pečivo s najlepšou chuťou: Pečiem ich už 40 rokov a lepšie cesto od tohoto nepoznám!

Tento recept na strojčekové pečivo je vynikajúci a odskúšaný rokmi. Robila ho takto moja starká, mama a a robím ho aj ja. Je veľmi jemné a doslova sa rozplýva na jazyku. Určite skúste a budete sa k nemu vracať každý rok.

Tento recept na strojčekové pečivo je vynikajúci a odskúšaný rokmi. Robila ho takto moja starká, mama a a robím ho aj ja. Je veľmi jemné a doslova sa rozplýva na jazyku. Určite skúste a budete sa k nemu vracať každý rok.

Potrebujeme:

90 g práškový cukor

1 ks vajce

40 g kakao (ak chcete tmavé pečivo, ak nie, môžete pridať napríklad vanilkový pudingový prášok, alebo dať viacej múky)

140 g hladká múka

100 g maslo

Na lepenie:

marmeláda

Na máčanie:

čokoláda

strúhaný kokos

Postup:

Hladkú múku spolu s práškovým cukrom a kakaom preosejeme do misky, pridáme vajíčko, nakrájané maslo izbovej teploty a vypracujeme guličku cesta.

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na hodinu.

Pomocou strojčeka urobíme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo vymastený a posypaný múkou hady, ktoré nakrájame na rovnaké tyčinky.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.

Upečené zlepíme marmeládou a namočíme do čokolády, alebo spoj ozdobíme strúhaným kokosom.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes