Tento recept na strojčekové pečivo je vynikajúci a odskúšaný rokmi. Robila ho takto moja starká, mama a a robím ho aj ja. Je veľmi jemné a doslova sa rozplýva na jazyku. Určite skúste a budete sa k nemu vracať každý rok.
Potrebujeme:
90 g práškový cukor
1 ks vajce
40 g kakao (ak chcete tmavé pečivo, ak nie, môžete pridať napríklad vanilkový pudingový prášok, alebo dať viacej múky)
140 g hladká múka
100 g maslo
Na lepenie:
marmeláda
Na máčanie:
čokoláda
strúhaný kokos
Postup:
Hladkú múku spolu s práškovým cukrom a kakaom preosejeme do misky, pridáme vajíčko, nakrájané maslo izbovej teploty a vypracujeme guličku cesta.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na hodinu.
Pomocou strojčeka urobíme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo vymastený a posypaný múkou hady, ktoré nakrájame na rovnaké tyčinky.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
Upečené zlepíme marmeládou a namočíme do čokolády, alebo spoj ozdobíme strúhaným kokosom.