Toto je výborné a rýchle jesenné jedlo, ktoré vám naozaj nedá žiadnu prácu a pritom chutí absolútne dokonale. Odporúčam každému.
Potrebujeme:
Bravčová krkovička (cca 650-700 g nakrájanú na plátky)
Kyslú kapustu – 1 bal.
2 väčšie cibuľe
Domáca paradajkovo-papriková omáčka (môžeme nahradiť pretlakom, jemne pikantným kečupom, alebo inou paradajkovou omáčkou)
Postup:
Krkovičku si nasolíme a nakoreníme. Do pekáča navrstvíme odkvapkanú kapustu (ja nepreplachujem, ale ak je vám príliš kyslá, tak prepláchnite). Na kapustu uložíme krkovičku, potrieme omáčkou zmiešanou s nakrájanou cibuľkou a prikryjeme alobalom. V rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi hodinu a potom necháme ešte chvíľu zapiecť odkryté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)