Strašné dobré rolky so syrom medvedím cesnakom: Len naplniť, zatočiť a o 10 minút na tanieri – chuť nebeská!

Výborný recept z medvedieho cesnaku, syru a bravčového mäsa. Tieto rolky sú výborné a určite zachutia aj vám. pôvodný recept bol so špenátom, ale skúsili sme s medvedím cesnakom a bolo to naozaj fantastické, určite odporúčam. 

Výborný recept z medvedieho cesnaku, syru a bravčového mäsa. Tieto rolky sú výborné a určite zachutia aj vám. pôvodný recept bol so špenátom, ale skúsili sme s medvedím cesnakom a bolo to naozaj fantastické, určite odporúčam.

Bravčové rolky so syrom a špenátom. \ T

zdroj: aniagotuje

Potrebujeme:

  • 800 g bravčového karé – 6 hrubších plátkov
  • plochá lyžička korenia
  • lyžičku soli

Ingrediencie na vypchávanie

  • 2 hrste medvedieho cesnaku (ak nemáte, nahraďte špenátom)
  • 200 g syra, napr. mozzarella alebo iný mäkší syr
  • 6 kusov sušených paradajok
  • trochu petržlenovej vňate

Na obaľovanie

  • strúhanka a vajce

Postup:

Umytý a osušený medvedí cesnak si nasekáme a zľahka orestujeme na troche oleja. Ak nemáte medvedí cesnak, použite špenát. Orestovaný medvedí cesnak zmiešame s nakrájanou mozzarellou, nakrájanými sušenými paradajkami a petržlenovou vňaťou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Plátky mäsa si naklepeme pod fóliou a ochutíme soľou a korením. Na plátky navrstvíme náplň a dobre zrolujeme.

Do samostatnej misky rozbijeme vajce (alebo vajcia, ak sú vajcia malé) a rozšľaháme. Ochutíme soľou a korením. Do druhej misky nasypeme strúhanku. Každú rolku obalíme najskôr vo vajci a potom v strúhanke. Rolky opražíme z každej strany v horúcom oleji dozlatista.