Strašne dobré nakladané mäsko na minútkovú prípravu: Iné recepty na marinádu už nepotrebujte, tejto sa žiadna nevyrovná!

46

Marináda je perfektná na kuracie, bravčové a na pečenie, smaženie aj grilovanie. Ja robím najčastejšie ako minútku, na panvici. je to skutočne tá najlepšia marináda, akú som kedy skúsila.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs alebo bravčového karé nakrájaného na kúsky

½ lyžičky soli

1 (rovnú) lyžičku čierneho korenia mletého

1 lyžičku sladkej papriky

1 (rovnú) lyžičku sušeného zázvoru

3 lyžičky solamylu

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

3 (rovné) lyžice sójovej omáčky

1 lyžička kari korenia

2 žĺtky

Postup:

Mäso preložíme do misky a pridáme sypké koreniny. Žĺtky rozmiešame so sójovou omáčkou a nalejem na mäsko. Nakoniec pridáme aj cibuľku a všetko dobre premiešame. Ja nechávam odležať cez noc, ale minimálne marinujeme 2 hodinky. Potom mäsko pripravujeme ako klasickú minútku, vyprážame na oleji, kým mäsko nie je hotové – kuraciemu stačí skutočne len pár minút.

Ľubica V.

Témy:


Pridajte svoj komentár