Strašne dobré kuracie kúsky na smotane: MINÚTKOVÝ obed, ktorý má zakaždým najväčší úspech!

Vynikajúci recept na kuracie prsia v minútkovej úprave.

 

 

Nesmierne lahodné, šťavnaté a vynikajúce.

Tento recept si vás určite získa – ľahké a rýchle varenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

2 páry kuracích pŕs,

veľká cibuľa

5 strúčikov cesnaku

1 chilli paprička

olej

soľ

červená prášková paprika sladká

1/2 lyžičky mletého korenia

1 čL vegety

1 šľahačková smotana

citrónová šťava

Postup:

Cibuľu pokrájame na malé kúsky.

 

 

Cesnak na plátky.

Dáme osmažiť na olej (stačí slnečnicový) .

Potom k tomu pridáme prsia pokrájané na také väčšie kúsky a miešame.

Mäsko zbelie.

 

 

Primerane osolíme, pridáme červenú papriku, chilli papričku, korenie.

Dobre pomiešame.

Chvíľu to celé restujeme.

 

 

Parádne to vonia, tak si to užijeme.

Potom to podlejeme vodu asi do troch štvrtín.

Miešame.

Necháme to dusiť pod pokrievkou.

 

 

Keď tá dobrota tak dobre vonia, musíme poriadne prehĺtať, aby nám slinky netiekli kútikmi.

Keď je už mäsko mäkké, tak si nalejeme šľahačku do misky.

Do nej dáme asi 3 čL hladkej múky.

 

 

Prešľaháme metličkou, aby nezostali v zátrepke hrudky.

Potom zátrepku nalejeme k mäsu.

Povaríme pár minút.

 

 

Nakoniec ešte dochutíme citrónom do finálnej podoby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay