plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedlo chudobných materí z Oravy: Strasanku si zamiluje celá rodina, je to neskutočná dobrota!

Pýtate sa, prečo Strasanka? Prečo celám kastrólom sa na konci musí zatriasť, aby sa všetky chute prepojili. :-)

Pýtate sa, prečo Strasanka? Prečo celám kastrólom sa na konci musí zatriasť, aby sa všetky chute prepojili. :-)

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

1 veľkú cibuľu, 1 menšiu

500 g kyslej kapusty

1 malú mrkvu

Bravčovú masť

1 ks klobásy

100 g slaniny

Mletú červenú papriku, rascu, čierne mleté korenie

Kyslú smotanu

Postup:

Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a ošúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a koreninami. Na samostatnej panvici opražíme ďalšiu menšiu cibuľku, slaninku a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes