plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strapatý tvarohový koláč z Trnavského jarmoku: Najlepší tvaroháč pod slnkom, tajomstvo je v tej náplni!

Výborný koláčik z jarmoku v Trnave. Našli sme ho pod názvom "prvý sneh". Je naozaj výborný, ak máte radi tvarohové dezerty, tento určite skúste.

Výborný koláčik z jarmoku v Trnave. Našli sme ho pod názvom „prvý sneh“. Je naozaj výborný, ak máte radi tvarohové dezerty, tento určite skúste.

Potrebujeme:

80 dkg hladkej múky

25 dkg margarín alebo maslo

15 dkg práškového cukru

1 vajce

2 žĺtky

1 bal prášku do pečiva

1,5 dl kyslej smotany

1 štipka soli

1 citrónová strúhaná kôra

Náplň:

1 kg krémového tvarohu (ja som použila tvaroh z vedierka)

20 g vanilkového cukru

6 vaječných žĺtkov

6 vaječných bielkov – vyšľahaných na sneh

20 dkg cukru

1,5 dl kyslej smotany

6 lyžíc krupice

1 citrónová strúhaná kôra

hrozienka

Na vrch:

2 vaječné bielky (na potretie)

Postup:

Všetky prísady na cesto spravujeme a na 1 hodinu vložíme do chladničky, rozdelíme na 2 polovice a každú rozvaľkáme na plát a každý dáme piecť do rúry. Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť cesta navrstvíme na dno plechu, na cesto navrstvíme náplň – všetky prísady zmiešame – a na vrch uložíme zvyšný kus cesta, rozvaľkaný na plát. Potrieme vaječným bielkom.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte 25 minút.

Poprášime vanilkovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto cookpad

Najlepšie recepty na dnes