plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strapatý kokosový koláčik

Veľmi jednoduchá príprava a fantasticky lahodná chuť. Pripravte si skvelý dezert plný sladkého kokosu a smotany.

Potrebujeme:

Cesto

1 vajce

1 šálku bieleho jogurtu

½ šálky kryštálového cukru

10 g prášku do pečiva

1 ½ šálky hladkej múky

Náplň

½ šálky kryštálového cukru

100 g strúhaného kokosu

1 bal. vanilkového cukru

Na poliatie

1 šálku sladkej smotany

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme homogénnu hmotu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

V miske zmiešame kokos s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes rovnomerne navrstvíme na cesto.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 25-30 minút. Aby sme mali istotu, že sa kokos na povrchu nespálil, môžeme na prvých 10 minút pečenia prikryť formu alobalom.

Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry a ešte horúci polejeme šálkou smotany.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes