plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je stokrát lepšie ako sekaná: Štóla z mletého mäsa a syra – geniálna vec na oslavy, výlety aj na večeru!

Táto pochúťka je vyrobená z mletého mäsa, syra, vajec, cibule a zemiakov – ideálny pre slávnostnú tabuľu.

zloženie:

  • 500 g mletého mäsa (zmiešame bravčové a hovädzie mäso),
  • 3 varené vajcia,
  • 1 cibuľka cibule,
  • 3 polievkové lyžice zemiakov zemiakov,
  • Strúhaný syr
  • Omáčka:
  • syr
  • majonéza,
  • 3 až 4 lyžice mlieka,
  • petržlen,
  • soľ,
  • korenie.

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Na pracovnú dosku umiestnite hliníkovú fóliu a mleté ​​mäso vyhladíme. Uložíme nakrájanú cibuľu, strúhaný zemiak a varené vajcia.

Potom opatrne zrolujeme. Fóliu na oboch koncoch zrolujeme. Vložte do suchého plechu a pečte pri 200 stupňoch v predhriatej rúre asi 45 minút.

Medzitým pripravte omáčku. Nastrúhaný syr zmiešame s majonézou a pridajte mlieko. Zelenú vňať nakrájajte na malé kúsky. Vyberte z rúry, otvorte fóliu a nalejte omáčku na mäso, posypeme vňaťou a dáme späť do rúry – pečieme po dobu ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame. Dobrá chuť!

Najlepšie recepty na dnes