STOKRÁT lepšie ako obyčajné fašírky: Neskutočne lahodný recept z mletého mäsa!

Fašírky patria medzi jednoduché a finančne nenáročné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.

Receptov na fašírky je nespočetne, my vám ale ponúkame jeden z najlepších a najchutnejších.

 

 

Grandiózny recept na najlahodnejšie fašírky z youtube kanála Recepty bez brepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g cibule

1 PL masla

1 ČL kryštálového cukru

1 PL soli

mleté čierne korenie

100 g parmezánu

500 g mixu mletého mäsa (hovädzie a bravčové)

1 vajce

60 g strúhanky

3 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

hladkú múku

rastlinný olej

Na prílohu:

vodu

soľ

malé zemiaky

petržlenovú vňať

tatarskú omáčku

Postup:

V hrnci roztopíme maslo.

Pridáme na krúžky nakrájanú cibuľu.

 

 

Ďalej pridáme soľ, cukor a vareškou premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút.

 

 

Odstránime pokrievku a na veľmi miernom ohni smažíme cibuľu 30 minút.

Do misky nahrubo nastrúhame parmezán.

 

 

Pridáme mleté mäso, vajce a strúhanku.

Pretlačíme cesnak a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Potom pridáme čierne korenie, soľ, karamelizovanú cibuľu a všetko spolu dôkladne premiešame rukami.

Ruky si namočíme do vody, z mäsa vytvarujeme fašírku a obalíme ju v múke.

 

 

V panvici rozpálime olej, opatrne vložíme fašírky a osmažíme ich z oboch strán do hneda.

Do hrnca pridáme zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme ich 15 minút.

 

 

Uvarené zemiaky preložíme na panvicu, pridáme olej a smažíme do zlatista.

Jemné fašírky servírujeme so zemiakmi, petržlenovou vňaťou a tatarskou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn