plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezne pre štíhly pás: Žiadne vyprážanie ani trojobal a tak výborné, že na vyprážané si nikto nespomenie!

Ľahké a fantasticky lahodné kuracie rezne - chrumkavé a vynikajúce. Nevyprážajú sa a neobaľujú v klasickom trojobale, no napriek tomu chutia úžasne. Určite skúste, je to lahôdka.

Ľahké a fantasticky lahodné kuracie rezne – chrumkavé a vynikajúce. Nevyprážajú sa a neobaľujú v klasickom trojobale, no napriek tomu chutia úžasne. Určite skúste, je to lahôdka.

Potrebujeme:

Kuracie rezne 500 g

2 citróny

2 lyžice domácej strúhanky

2 lyžice kukuričnej múky

Soľ, korenie, oregano, rozmarín

Olivový olej

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Zľahka osolíme. Plátky môžeme ešte naklepať.

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso. Do misky vytlačíme šťavu z citrónov, pridáme lyžičku oleja, oregano a rozmarín.

Nechajte kurča marinovať asi jednu hodinu, zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky.

Do misky nasypeme strúhanku a kukuričnú múku, mäso vyberieme z marinády a obalíme v sypkej zmesi.

Plech na pečenie vyložíme papierom a zľahka ho potrieme olejom.

Na plech uložíme obalené kuracie mäsko, pridáme soľ, koreniny a citróny nakrájané na plátky.

Vložte všetko do predhriatej rúry na 180 stupňov na asi 25 minút. Rezne sú zvonku krásne chrumkavé a vo vnútri jemné a lahodné. A tá úžasná vôňa v celom byte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes