Štíhle kapustové fašírky: Veľmi šťavnaté a chutné – sú také fantastické, že na mäsovú klasiku si ani nespomeniete!

Výborné fašírky z obyčajnej kapusty a zemiakov - šťavnaté a fantasticky chutné.

Výborné fašírky z obyčajnej kapusty a zemiakov – šťavnaté a fantasticky chutné. Fašírky sa dajú robiť dvomi spôsobmi – buď klasicky na panvici, alebo aj v rúre.

Potrebujeme:

1,5 hlávky kapusty

2 cibule

2-3 zemiaky

Soľ, korenie

Zelené korenie (kôpor alebo petržlenová vňať)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

130 g hrubej múky alebo strúhanky

Postup:

Kapustu nastrúhame najemno, zalejeme vriacou vodou a dáme dusiť dommäka. Keď kapusta zmäkne, scedíme vodu. Cibuľu nakrájame a orestujeme na panvici dozlatista.

Zemiaky nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak a aj zelené bylinky (nasekaný petržlen alebo kôpor). Zmiešame s orestovanou cibuľkou a všetko spolu ešte restujeme na panvici.

Do tejto zmesi po častiach vmiešame dusenú kapustu, dôkladne premiešame a nakoniec primiešame múku, ktorá absorbuje prebytočnú vlhkosť. Múku pridávame podľa potreby. Z hmoty formujeme fašírky, ktoré buď pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo vyprážame na panvici, ako klasické fašírky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)