plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobré STEHIENKA z rúry: Chutia úplne ako z grilu a tá vôňa v kuchyni sa nedá ani opísať!

Vynikajúci recept na extra chrumkavé a jemné kuracie stehienka z rúry, ktoré chutia celkom ako z grilu.

 

 

 

Tajomstvo je v marináde, stačí, aby ste v nej mäsko nechali len 30 minút.

Stehienka v tejto úprave chutia naozaj vynikajúco a okrem pečenia v rúre ich môžete samozrejme aj grilovať.

Je len na vás, ako si tento výborný recept vychutnáte.

Potrebujeme:

20 kusov kuracích stehien dolných

Soľ

Čierne korenie – podľa chuti

Paprika sladká – 1 polievková lyžica

Sójová omáčka – 3 lyžice

Med – 1 čajová lyžička

Rastlinný olej – 90 ml

Cesnak – 6 strúčikov

Voliteľné:

Tymián

Rozmarín

 

 

Postup:

Kuracie stehná umyjeme a osušíme.

 

 

Dáme do väčšej misky.

Pridáme soľ a korenie.

Do misky pridáme papriku, sójovú omáčku a ostatné prísady.

 

 

Dobre premiešame.

Je dôležité, aby stenienka s marinádou dobre prepojili.

 

 

Necháme takto stáť pol hodinky.

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.

 

 

Stehienka preložíme na plech vyložený papierom.

Necháme piecť asi 30 minút.

Potom potrieme zvyšnou marinádou, ktorá ešte ostala v miske.

Necháme ešte zapiecť do chrumkava – asi 20 minút.

 

 

Stehienka chutia fantasticky, mäsko sa doslova rozpadá na jazyku.

Chuť naozaj ako z grilu!

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Ja v lete podávam len s čerstvou zeleninou, alebo zeleninovým šalátom.

Vynikajúce sú aj s domácim chlebíkom alebo opekanými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes