Stehienka zabaľte do zemiakovej kaše a dajte na plech: Najchutnejší nedeľný obed, ku ktorému už netreba žiadnu prílohu!

Vynikajúci nápad na nedeľný obed podľa GÜLSÜMÜN SARAYI TV. Namiesto toho, aby ste prirpavili hlavný chod a prílohu zvlášť, sksúste tento originálny nápad – chrumkavé stenienka zabalené v syrovo-zemiakovej zmesi. Je to vynikajúce nedeľné menu.

Potrebujeme:

kuracie stehná dolné

soľ, korenie

Zemiaková kaša:

500 g zemiaky

1 ks vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g syr tvrdý

vňať petržlenová

Na obaľovanie:

múka hladká

vajce

strúhanka

Postup:

Dolné kuracie stehná aj s kožou dáme variť do vriacej osolenej vody, môžete pridať bujón alebo korenie podľa vlastnej chuti. Varíme asi 20 minút podľa veľkosti. Mierne vychladnuté stehienka stiahneme z kože, šľachy hore narežeme a mäso rukou posunieme smerom dole, aby nám zostala čistá kosť ako rúčka. Stehienka odložíme bokom nech celkom vychladnú.

Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme vidličkou alebo metličkou, nie mixérom. Pridáme vajíčko, nastrúhaný tvrdý syr a ak chcete, tak aj nasekanú petrželku. Solíme opatrne, zemiaky sa varia v slanej vode a syr je tiež slaný. Kašu necháme vychladnúť. Keď s ňou začneme pracovať musí byť minimálne vlažná.

Na dosku si roztiahneme potravinársku fóliu. Do stredu dáme 2-3 lyžice kaše a roztiahneme ju vo vrstve asi 1cm. Do stredu položíme stehienko a pomocou fólie ho zabalíme do kaše tak, aby nám vznikol hruškoidný tvar. Dalo by sa to aj bez fólie ale s fóliou je to čistá práca, neušpiníte seba ani pracovnú dosku.

Takto pripravené a vo fólii zabalené stehienka dajte na 1-2 hodinky do mrazničky. Zamrazujeme ich preto, aby sa nám ľahšie obaľovali, pretože ináč by sa nám veľmi lepili na prsty. Mierne zamrazené stehienka odbalíme z fólie a obalíme v trojobale.

Obalené stehná poukladáme na plech, na pečiaci papier, pokvapkáme olejom a dám do rozpálenej rúry na 240 °C asi na 10 minút, potom zmiernim na 200 °C, stehná pootáčam a dopečiem ešte asi 10-15 minút do zlata.

Ak chcete môžete aj vyprážať na oleji, ja ale radšej pečiem.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár