plny-hrniec_transparent_negativ.png

Teraz robím kuracie stehienka iba takto: Keď ich budete najbližšie piecť, vezmite obyčajný jogurt a syr – lepší recept nepoznám!

Vynikajúci nápad, ako pripraviť veľmi šťavnaté a chutné kuracie stehienka. Keď som ich ochutnala prvýkrát u mojej sestry, hneď som si musela vypýtať recept. Stehienka sú naozaj vynikajúce ich príprava je pritom úplne jednoduchá a rýchla. 

Vynikajúci nápad, ako pripraviť veľmi šťavnaté a chutné kuracie stehienka. Keď som ich ochutnala prvýkrát u mojej sestry, hneď som si musela vypýtať recept. Stehienka sú naozaj vynikajúce ich príprava je pritom úplne jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme:

5 celých kuracích stehien, alebo 10 dolných stehienok

300 g riedky biely jogurt

šťava z 1/2 citróna

2PL sójová omáčka

1/2 ML biele ml.korenie

1 ML červ.paprika

1/2 ML kari korenia

1 ML soľ

2 pretlačené strúčiky cesnaku

Petržl.vňať

Maslo

70g strúhaný eidam

Postup:

Kuracie stehienka si ochutíme soľou a koreninami. Premiešame aj so sójovou omáčkou.

V miske zmiešame jogurt (ak je hustý, pridávam k nemu mlieko) s pretlačeným cesnakom a citrónovou šťavou.

Zmesou zalejeme ochuté stehienka, dobre premiešame a necháme takto uležať/marinovať minimálne hodinu. Ja odporúčam nechať marinovať cez noc, aleby mäsko nasiaklo všetkými chuťami.

Na druhý deň posypeme petrž.vňaťou, naplátkujeme maslo a uložíme plátky na stehienka.

Takto pripravené stehienka v mise zakryjeme alobalom a dáme piecť do mäkka /teplota cca 175 stupňov.

Keď sú už mäkké, odstránime alobal a necháme za občasného polievania zapiecť do chrumkava.

Krátko pred dopečením posypeme syrom.

Podávame so zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes