Kuracie stehienka nikdy nechutili lepšie: Jednoduché jedlo, ktoré vás len tak neomrzí!

Tento recept na kuracie stehienka je náš obľúbený, pretože jedlo je jednoduché na prípravu a mäsko je veľmi lahodné. 

Tajomstvo skvelej chuti tkvie v chutnej marináde.

Na svoje si príde celá rodina!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z youtube a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

12 – 15 kuracích stehien

1 ČL mletej papriky

soľ podľa chuti

30 ml rastlinného oleja

80 ml sójovej omáčky

3 PL medu

1 ČL čierneho mletého korenia

4 – 5 strúčikov cesnaku

Na zemiaky:

 

 

600 g zemiakov

100 ml vody

350 g šampiňónov

3 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

olej na vyprážanie

100 g tvrdého syra

1 vajce

soľ

čierne mleté korenie

100 ml smotany na varenie

Postup:

Kuracie stehienka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami a vložíme do misy.

 

 

Posypeme červenou paprikou, osolíme a dobre rozotrieme. 

V samostatnej miske si pripravíme marinádu.

Nalejeme si do nej olej, sójovú omáčku, pridáme 3 lyžice medu, čierne korenie, prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame. 

Hotovú marinádu nalejeme na stehná, rozotrieme, prikryjeme tanierom a odložíme do chladničky na 20 minút marinovať. 

 

 

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a naukladáme na spodok jenskej misy alebo pekáča.

Osolíme, podlejeme trochou vody a pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 190 °C. 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a naukladáme naň stehienka. 

Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 190 °C. 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja a vložíme ošúpané strúčiky cesnaku, ktoré opekáme 1 minútu. 

Pridáme na pol krúžky pokrájanú cibuľu a orestujeme domäkka, následne cesnak vyberieme. 

Na cibuli restujeme na kúsky pokrájané šampiňóny, kým nie sú mäkké. Osolíme, okoreníme a následne navrstvíme na zemiaky.

V samostatnej miske si zmiešame vajíčko s korením, smotanou a nastrúhaným tvrdým syrom. 

Túto zmes navrstvíme na zemiaky a šampiňóny, vložíme do predhriatej rúry a pečieme ešte 20 – 25 minút. 

Stehienka teraz potrieme zvyškom marinády a pečieme ešte 10 minút pri teplote 180 °C. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár