Mäso a zemiaky už nerobím zvlášť, ale pripravujeme na JEDNOM plechu: Najchutnejšie rýchle a sýte jedlo za lacný peniaz (RECEPT)!

Stehienka pečené na jednom plechu so zemiakmi, vynikajúci a rýchly obed v kefírovej marináde.

Vynikajúci recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

9 kuracích stehien

Cibuľa

2 strúčiky cesnaku

...

1 čajová lyžička soli

1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

1/2 čajovej lyžičky talianskych byliniek

1/2 čajovej lyžičky červenej papriky

1/2 čajovej lyžičky bazalky

250 ml kefíru alebo bieleho jogurtu

Na zemiaky:

5 zemiakov

Cibuľa

2 strúčiky cesnaku

Soľ, talianske bylinky, bazalka, čierne korenie, červená paprika

150 ml kefír

Postup:

Kuracie stehná umyjeme a osušíme.

Pridáme korenie, soľ,

Pokračujeme nadrobno nakrájanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom.

Pridáme aj kefír, papriku, talianske bylinky a dobre premiešame.

Kuracie stehienka preložíme na plech vyložený papierom – zvyšok marinády nanesieme na povrch mäska.

Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky.

Pridáme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.

Pridáme aj kefír, zvyšok byliniek a korenín.

Preložíme na plech k mäsku a zvyšnú marinádu nalejeme na povrch.

Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: