plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnatý vanilkový koláč so slivkami: Najlepší hrnčekový recept slivkovej sezóny – vynikajúci a úplne jendoduchý!

Recept na plech na pečenie 24 x 24 cm.

Potrebujeme:

cesto:

2 hrnčeky hladkej múky

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžička prášku do pečiva

3/4 šálky kr. cukru

2 vajcia

160 g masla

Náplň:

Slivky 600 g

3 šálky mlieka

2 vanilkové pudingy

3 polievkové lyžice cukru

práškový cukor na posypanie

Postup:

Cesto – do misky naspyte múku. Pridajte prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a dôkladne premiešajte.

Pridajte k suchým prísadám vajcia a maslo nakrájané na kocky (maslo musí byť vychladené).

Cesto dôkladne zamiesime, rozdelíme na dve časti a oddelene zabalíme do plastovej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Plech (24 x 24 cm) pokryjeme papierom na pečenie.

Po uplynutí stanoveného času vyberte jednu časť cesta z chladničky, rozvaľkajte ho na malom množstve múky a vložte na plech.

Cesto husto popichajte vidličkou.

Slivky opláchnite, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na polovice, odstráňte kôstky.

Slivky uložte na cesto.

Uvarte puding z mlieka, pudingového prášku a troch lyžíc cukru.

Horúci puding rozlejte na slivky.

Vyberte druhú časť cesta z chladničky, rozvaľkajte ako prvúa položte na pudingovú hmotu.

Vložte plech do horúcej rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 45 minút.

Po upečení koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Posypte práškovým cukrom cukrom.

Najlepšie recepty na dnes