plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnatý steak na lahodnej šampiňónovej omáčke: Vynikajúci obed!

Jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré pozostáva z teľacieho mäska a šampiňónovej omáčky.

Mäsko je šťavnaté a spolu s touto šampiňónovou omáčkou chutí naozaj skvele.

Pripravte si ho na obed aj vy a presvedčte sa sami!

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube.

Potrebujeme:

600 g teľacích steakov (môžete použiť aj bravčové alebo iné hovädzie mäso – z bravčového odporúčam krkovičku)

200 g šampiňónov

maslo alebo rastlinný olej

horčicu

100 ml vody

soľ

čierne mleté korenie

rozmarín

vegetu

1 strúčik cesnaku

hladkú múku

Postup:

Očistené šampiňóny si nakrájame na tenké plátky.

Rezne si jemne naklepeme tĺčikom na mäso. 

 

 

Okraje mäsa na niekoľkých miestach narežeme.

Potom mäsko obalíme z oboch strán v múke. 

Na panvicu si dáme rozpustiť maslo alebo použijeme rastlinný olej.

Rozhorúčime a mäso opečieme z oboch strán.

 

 

Keď mäso otočíme na druhú stranu.

Natrieme každý plát trochou horčice a podlejeme vodou. 

Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom, aj vegetou. 

 

 

Prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút. 

Po uplynutí tejto doby vložíme do panvice prelisovaný cesnak.

Vložíme pokrájané šampiňóny. 

 

 

Teraz dusíme ďalších 10 – 15 minút pod pokrievkou.

Mäsko ešte raz podlejeme trochou vody. 

Hotovo.

Môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes