plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je väčšia bomba ako bublanina: Šťavnatý koláč s orechmi, ovocím a chrumkavým vrchom!

Úžasný koláčik podobný Londýnskemu rezu, ale u nás ešte obľúbenejší. Môžete použiť čerstvé, alebo zavárané ovocie.

Potrebujeme:

  • Na cesto:
  • 100 g masla
  • 3 žĺtky
  • 100 g cukru (prášok)
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • vanilková esencia
  • Náplň:
  • 300 g čučoriedok (zavárané a scedené, alebo čerstvé)
  • Na vrch:
  • 3 vaječné bielky
  • 100 g cukru práškového
  • 100 g mletých vlašských orechov mletých

Postup:

Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a troškou soli, kým sa nevznikne penistá hmota. Pridajte žĺtky, dobre premiešajte a pridajte vanilkovú esenciu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte do zmes. Dobre premiešajte, kým nedosiahnete jednotné cesto.

S mierne navlhčenými rukami navrstvite cesto na plech (20/30 cm) vystlaný papierom na pečenie a na cesto rozložíme ovocie.

Dajte na asi 20 minút do rúry na 180 stupňov.

Medzitým pripravíme vrchnú vrstvu.

Vyšľahajte bielky so štipkou soli, pridajte práškový cukor, premiešajte, až kým nedosiahnete pevný, lesklý sneh. Pridajte mleté orechy a premiešajte zľahka špachtľou.

Vyberte plech z rúry, navrstvite na vrch sneh a pečte ďalších 15 až 20 minút, až kým sa kaša nebude zlatistá a okraje koláča nebudú hnedé.

Nechajte vychladnúť na plechu, krájajte mierne navlhčeným nožom.

Dobrú chuť prajeme!

zdroj: dulciurifeldefel.ro 

Najlepšie recepty na dnes