Šťavnatý jablkový koláč s tvarohom: Zabudnite na suché cesto, toto je fantázia!

Ak pečenie nepatrí medzi vaše najobľúbenejšie činnosti, ale predsa len máte chuť na chutný domáci koláč, vyskúšajte tento jablčník s tvarohom. Len pár surovín, jednoduchá príprava a výsledok fantastický!

Potrebujeme:

2 jablká

5 vajec

250 g kryštálového cukru

200 g masla

400 g tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

450 g hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

Postup:

Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Maslo vložte do malého hrnca a pri nízkej teplote nechajte rozpustiť. Rozpustené maslo potom zmiešajte s tvarohom.


Potom si preosejte múku s práškom do pečiva a pridajte do misy s tvarohom a vyšľahanými vajíčkami. Znovu dôkladne zmiešajte, aby bolo cesto kompaktné a hladké.

Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej misy. Jablká si nakrájajte na mesiačiky a poukladajte navrch. Rúru si predhrejte na 180 stupňov.


Pečte 40 minút a potom skontrolujte pomocou drevenej špajdle. Ak je cesto nedopečené, pečte ešte 20 minút. Hotový koláč nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc

Témy:


Pridajte svoj komentár