plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnatý jablkový koláč s kyslou smotanou: Žiadna robota a výsledok fantastický – najlepší jablkáč pod slnkom!

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach! Uložte si recept z youtube na tento vynikajúci koláč. Koláč môžete robiť dvomi spôsobmi – prvý, ten úplne najjednoduchší je, že jablká nakrájate na plátky. Druhý je ten, že použijete prekrojené polovice menších jabĺčok a uložíte do cesta. Potom použijete polevu na to, aby ste jabĺčka zakryli. Vznikne vám tak pekný koláčik, ktorý doma voláme jablkový kopček.

Potrebujeme:

200 gramov múky

50 ml mlieka

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

3 vajcia

200 g cukru

150 g mäkkého margarínu alebo masla

Zloženie na polevu z kyslej smotany:

1 balenie kyslej smotany

3 vajcia

1 balíček vanilkového cukru

Práškový cukor

Postup:

Na cesto vymiešame zmäknuté maslo s cukorm. Pridáme mlieko a nakoniec aj ostatné prísady.

Cest navrstvíme na vymastený a vysypaný plech.

Na polevu si vymiešame prísady.

Jablká nakrájame na plátky, alebo prekrojíme na polovice (v takom prípade ale potrebujeme menšie jablká).

Časť polevy navrstvíme na cesto.

Pridáme jablká a nalejeme zvyšok polevy.

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov, 45 minút.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes