Šťavnatý jablčník s vanilkovým pudingom: Tip top kombinácia a jednoduchá receptúra, takže ho môžete mať na stole aj každý deň!

1895

Jesenná symfónia pre vaše chuťové poháriky. Tento jablčník s vanilkovým krémom podľa receptu z youtube je taký vláčny, že sa rozpadá na jazyku. Fantastická chuť a pripravíte ho veľmi rýchlo a jednoducho. To musíte vyskúšať!

Potrebujeme:

1 väčšie jablko

Na pudingový krém:

1 vajce

200 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 balíček vanilkového pudingu

50 g cukru

Na cesto:

2 vajcia

100 g cukru

100 ml mlieka

20 ml oleja

200 g múky

1/2 balíčka prášku do pečiva (1 ČL)

Postup:

Ako prvé si uvaríme krém. Zmiešame všetky suroviny, dáme do hrnca, dobre vymiešame a varíme do zhustnutia.

Potom ho nalejeme do zdobiaceho vrecúška a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto.

Do misy rozbijeme vajcia a vyšľaháme metličkou. Zašľaháme cukor, potom mlieko a následne olej. Potom postupne zašľaháme aj múku a kypriaci prášok do pečiva. Jablko si umyjeme, očistíme od jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do cesta.

Na pečenie použijeme plech s rozmerom 22 x 30 cm. Vystelieme ho papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme cesto. Potom odstrihneme špičku na zdobiacom vrecúšku a vytvoríme navrchu koláča pudingovú mriežku.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút.

Necháme mierne vychladnúť a potom ho môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video postup:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár