Ak doma nájdete 3 jablká, pustite sa do tohto dezertu: Šťavnatý hrnčekový jalbčník za pár drobných!

Výborný, rýchly a jednoduchý koláčik, presne taký, aký by vám pripravila babička popri zvládaní mnohých povinností. Stačí len zmiešať, preliať polevou a o všetko ostatné sa postará rúra. Dobrú chuť!

Potrebujeme:

2 vajcia

1 šálku kr. cukru

1 šálku oleja

1 šálku mlieka

1 šálku pšeničnej krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálku mletých orechov (môžete vyskúšať aj kokosovú múčku)

3 lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

3 väčšie jablká

Na vrch:

1,5 šálky mlieka

½ šálky kr. cukru

200 g tmavej čokolády

100 g margarínu alebo masla

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkou. Primiešame mlieko, olej a nastrúhané jablká. Nakoniec pridáme aj sypkú zmes – krupicu, kakao, orechy a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame tak, aby vznikla jednotná zmes. Plech na pečenie vymastíme a navrstvíme naň cesto – pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Na prvú polevu zmiešame mlieko s cukrom, 50 g margarínom a 100 g čokolády. Preložíme na plameň a keď sa zmes celkom rozpustí, nalejeme na upečené cesto a necháme vsiaknuť.

Zvyšnú čokoládu zmiešame so zvyšným margarínom a navrstvíme na vychladnutý koláč. Vložíme do chladničky a po niekoľkých hodinách môžeme podávať.


Prajeme vám dobrú chuť! :-)