plny-hrniec_transparent_negativ.png

MOKRÝ KOLÁČ s nutellou, ktorý sa len topí v ústach: 30 minút a najlepší ČOKO dezert pod slnkom!

Vynikajúci recept na rýchly a šťavnatý čokoládový koláčik, ktorý si vás získa svojou chuťou, šťavnatosťou a rýchlou prípravou. 

Vynikajúci recept na rýchly a šťavnatý čokoládový koláčik z youtube, ktorý si vás získa svojou chuťou, šťavnatosťou a rýchlou prípravou.

Potrebujeme:

Základ: 

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

130 ml oleja

150 ml mlieka

150 g hl. múky

30 g kakaa

14 g prášku do pečiva

18 g vanilkového cukru

Prvá glazúra: 

150 – 200 ml mlieka

2 lyžice. cukor

3 lyžice kakaový prášok

30 ml rozpusteného masla

Druhá glazúra: 

200 ml sladkej kyslej smotany

160 g tmavej čokolády

1 polievková lyžica nutelly

Postup:

Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh.

K vyšľahaným bielkom pridáme žĺtky, mlieko, olej a premiešame.

Nakoniec pridáme aj sypké prísady – preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva – zmiešame, vznikne nám jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech, alebo do vymastenej misy a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.

Cesto si ešte vo forme nakrájame na kocky.

Prvú glazúru pripravíme tak, že všetky prísady a prelejeme piškótu.

Nakoniec prirpavíme polevu. Zmiešame mlieko, čokoládu, nutellu a rozpustíme (napríklad v mikrovlnke). Nalejeme na vrch koláča.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes