plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté syrovo-cesnakové tyčinky z karfiolového cesta

Ľahká večera alebo skvelá chuťovka k dobrému filmu. Navyše, táto dobrota obsahuje minimum kalórií a preto si ju môžete vychutnať bez výčitiek.

Ľahká večera alebo skvelá chuťovka k dobrému filmu. Navyše, táto dobrota obsahuje minimum kalórií a preto si ju môžete vychutnať bez výčitiek.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu

½ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku

1/3 šálky strúhaného parmezánu

¾ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku na posypanie

1 vajce

1 lyžičku soli

½ lyžičky čierneho mletého korenia

2 stúčiky cesnkau

½ lyžice sekanej petržlenovej vňate

½ lyžice sekanej bazalky

Trochu peržlenovej vňate na posypanie

Postup:

Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice, vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú drť. Potom rozmixovaný karfiol preložíme do misky a zmiešame s vajíčkom, mozzarellou, parmezánom, korením, bylinkami a pretlačeným cesnakom.

Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (malo by byť hrubé približne 1,5 cm). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 12 minút. Potom vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí a povrch cesta nieje zlatistý. Necháme vychladnúť, posypeme petržlenom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: realhousmoms

Najlepšie recepty na dnes