Šťavnaté, super chutné fašírky z rúry: Žiadna zbytočná mastnota a chutia lepšie ako klasické!

Tieto fašírky podľa receptu z youtube sú oveľa šťavnatejšie ako klasické a chutia skvele. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL hladkej múky

4 PL oleja

nasekanú petržlenovú vňať

čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

mletú červenú papriku

Na zemiakovú kašu:

4 veľké zemiaky

40 g masla

1/2 šálky mlieka

50 g strúhaného syra

soľ a muškátový oriešok podľa chuti

Na omáčku:

1,5 PL paradajkového pretlaku

300 ml vody

1/2 ČL soli

Na posypanie:

mleté čili papričky

strúhaný čedar

Postup:

Ako prvé si dáme uvariť zemiaky v šupke a potom si pripravíme mäso na fašírky. Mleté mäso si preložíme do misy, pridáme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, 1 lyžicu múky, 4 lyžice oleja, tymian, čierne mleté korenie, červenú papriku, soľ a všetko spolu premiešame – najskôr lyžicou a potom rukou.

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ruky si vymastíme trochou oleja a z mäsovej hmoty tvarujeme guľky. Potom do ich stredu urobime jamku. Poukladáme ich do zapekacej misy a upečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu asi 20 minút.

Medzitým si ošúpeme uvarené zemiaky, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich. Potom k nim nalejeme mlieko. pridáme soľ, muškátový oriešok a dobre roztlačíme na kašu. Nakoniec pridáme 50 g strúhaného syra a zapracujeme.

Do samostatného hrnca si dáme 1,5 lyžice paradajkovej pasty, nalejeme 300 ml vody, osolíme a vymiešame metličkou. Fašírky vyberieme z rúry, podlejeme pripravenou omáčkou a zemiakovú kašu si preložíme do zdobiaceho vrecka. Potom ju vytlačíme do jamiek vo fašírkach.

Môžeme posypať mletými čili papričkami, strúhaným čedarom a dáme zapiecť ešte na 25 minút pri 200 °C. Hotovo. Môžeme posypať ešte nasekaným kôprom a servírujeme. Prajeme dobrú chuť!