Šťavnaté stehienka v slanine: Na jednom plechu s omáčkou a prílohou!

Vynikajúce, rýchle a praktické jedlo, ktoré pripravíte na jednom plechu. Paradajková omáčka, olivy a voňavé korenie dodávajú tomuto pokrmu nezameniteľnú chuť.

Vynikajúce, rýchle a praktické jedlo, ktoré pripravíte na jednom plechu. Paradajková omáčka, olivy a voňavé korenie dodávajú tomuto pokrmu nezameniteľnú chuť.

Potrebujeme:

8 ks kuracích stehien

8 plátkov slaniny

1 veľkú cibuľu

800 g zemiakov

Hrsť zelených olív

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 paradajky

100 ml bieleho vína

100 ml paradajkového pyré

Soľ, čierne mleté korenie, rozmarín

Olej

Postup:

Stehienka ochutíme soľou, korením a každý kúsok zabalíme do plátku smotany.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky.

Hlbší plech vymastíme olejom, uložíme naň plátky zemiakov a ochutíme soľou.

Na zemiaky navrstvíme na plátky nakrájané paradajky, olivy a cibuľu. Na vrch uložíme kuracie stehienka.

Víno zmiešame s paradajkovou omáčkou, rozmarínom, soľou a korením. Túto zmes nalejeme na mäso a zeleninu.

Prikryjeme alobaloma pečie pri teplote 190 stupňov 30 minút. Potom alobal zložíme a pečieme ešte približne 20 minút. Podľa potreby môžeme podlievať vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: zajenata