plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté stehienka v jogurtovej marináde

Jednoduché, vynikajúce a úžasne voňavé jedlo, ktoré vám pripomenie chuť leta. Vyskúšajte kuracie mäsko v šťavnatej jogurtovej marináde, pripravenej na grécky spôsob. Budete sa zalizovať.

Jednoduché, vynikajúce a úžasne voňavé jedlo, ktoré vám pripomenie chuť leta. Vyskúšajte kuracie mäsko v šťavnatej jogurtovej marináde, pripravenej na grécky spôsob. Budete sa zalizovať.

Potrebujeme:

1 šálku bieleho jogurtu

1 kg kuracích stehien dolných

2 lyžice olivového oleja

½ lyžičky sušeného oregana

½ lyžičky soli

Štipku čierneho mletého korenia

½ zväzku čerstvého petržlenu nasekaného najemno

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Jogurt zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom, oreganom a čiernym korením. Pridáme 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry a 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Dobre premiešame a pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a marináda je pripravená.

Kurča spolu s marinádou umiestníme do väčšieho uzatvárateľného plastového vrecka a vrecko uzavrieme. Sáčok „pomasírujeme“ rukami, aby sa marináda a mäso prepojili. Vložíme na 30 minút do chladničky.

Potom mäso vyberieme, preložíme spolu s marinádou do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 45-60 minút, kým povrch stehienok nie je zlatistý.

Podávame so zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes