Rezne už neobaľujem, toto je stokrát lepšie: Stačí dať na plech, potrieť cesnakovou zmesou a máte najchutnejší obed pod slnkom!

Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné. Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.

Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné. Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Postup:

Mhäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou. Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)