plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyprážam šťavnaté bravčové rezne veľké ako tanier a chodí na ne celá rodina: Skrývajú 1 tajomstvo!

Ak ste milovníkmi rezňov, tento recept si určite zapamätajte.

Na takomto veľkom a chutnom rezni si totiž pochutnajú všetci milovníci mäsa.

Ich príprava je veľmi jednoduchá, stačí poznať jeden trik.

 

 

Portál przyslijprzepis prezradil, v čom sa ukrýva tajomstvo šťavnatých rezňov veľkých ako tanier. 

Tieto rezne si pripravíte mimoriadne jednoduchým spôsobom, ktorý však pozná len málokto.

Tenké plátky vyklepaného mäsa obalené v klasickom trojobale a vysmažené na oleji, či masti, zvládne asi každý.

 

 

Nie vždy sú však rezne veľké ako tanier a mäso je jemné a šťavnaté. 

Ako dosiahnuť pôsobivú veľkosť XXL?

Recept na dokonalé rezne je veľmi jednoduchý.

 

 

Tradičný bravčový rezeň je najlepšie pripraviť z bravčového karé alebo krkovičky. 

Ak chcete, aby bolo mäso jemné a šťavnaté, vyberte krkovičku, ktorá má mastné žilky.

Tajomstvom tohto jedinečného, ​​dvojitého bravčového rezňa je použitie 2 kúskov mäsa:

 

 

Tajomstvo sa ukrýva v tomto jednoduchom fígli.

Spojte karé a krkovičku tak, že plát krkovičky vyklepete tĺčikom spolu s plátkom karé.

Vďaka tomu sa chute, aj štruktúry oboch spoja a výsledkom bude nielen výnimočne chutný, ale aj veľký rezeň. 

 

 

Tu je návod, ako krok za krokom pripraviť tento obrovský chutný rezeň.

Ingrediencie:

6 plátkov bravčovej krkovičky

6 plátkov bravčového karé

 

 

štipku soli

štipku korenia

1 vajce

strúhanku

hladkú múku

olej alebo masť na vyprážanie

Spôsob prípravy:

Kúsky bravčovej krkovičky a bravčového karé si nakrájajte a jemne rozklepte tĺčikom.

 

 

Potom položte každý kus bravčovej krkovičky na vrch bravčového karé, aby ste vytvorili 6 párov rezňov.

Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Vajíčko vyšľahajte vidličkou a následne rezne obaľte z oboch strán v múke, vajíčku a strúhanke. 

 

 

Následne dvojité bravčové rezne vysmažte na rozpálenej panvici asi 3 minúty z každej strany.

Takto pripravené bravčové rezne výborne chutia so šalátom z kyslej kapusty a pečenými zemiakmi.

Trik, aby mäso bolo mäkké a jemné

 

 

Ak chcete, aby bolo mäso dokonale jemné, stačí ho namočiť do marinády z citrónovej šťavy alebo nakladaných uhoriek.

Kyseliny v nich obsiahnuté pomáhajú rozkladať bielkoviny, ktoré sú zodpovedné za kompaktnú štruktúru mäsa.

Plátky mäsa nechajte v miske približne 1 hodinu pred vyprážaním.

Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.

 

 

Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.

Potrebujeme:

mlieko

bravčové mäso

 

 

staršie rožky

strúhanka

múka

vajcia + trocha svetlého piva

niekoľko krajcov chleba

Postup:

 

 

Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme.

Nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.

Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).

 

 

Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.

Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku.

Vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.

 

 

Obaľujeme nasledovne:

Najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci.

Napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.

Vyprážame na bravčovej masti.

Ak chcete obzvlášť jemné šťavnaté mäsko, chrumkavú strúhanku a minimum tuku

 

 

Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.

Rúru rozohrejete na 110 ° C.

Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba.

Na ne položíme vyprážané rezne.

Dáme prikryté na 45 minút do rúry.

 

 

Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes