Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob

Pripravujte k nedeľnému obedu rezne? Máme pre vás skvelý tip ako ich pripraviť na vynikajúci francúzsky spôsob. Určite si pochutnáte!

Pripravujte k nedeľnému obedu rezne? Máme pre vás skvelý tip ako ich pripraviť na vynikajúci francúzsky spôsob. Určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

4 ks vykostených kuracích stehien bez kože

3 ks vajec

4 lyžice kyslej smotany

4 lyžice hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

...

Soľ a čierne korenie

Zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky. Tie dôkladne osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne. Vypražíme z oboch strán dozlatista. Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk