Šťavnaté ražniči s kuracím mäsom, slaninkou a cibuľou

Skvelá večera napichnutá na drevenej špajdli. Samozrejme, jednotlivé ingrediencie môžete obmieňať podľa vlastnej chuti a fantázie. Výsledok bude určite vynikajúci!

Skvelá večera napichnutá na drevenej špajdli. Samozrejme, jednotlivé ingrediencie môžete obmieňať podľa vlastnej chuti a fantázie.

Potrebujeme:

6 ks horného kuracieho stehna bez kosti a kože

200 g slaninky alebo klobásy

1 ks veľkej cibule

6 ks špajdlí

2 ks červenej papriky

...

Olej

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rovnako nakrájame aj slaninku, papriku a cibuľu.

Špajdle namočíme na chvíľu do vody – aby počas pečenia nezhoreli a napichujeme na ne striedavo kuracie mäsko, cibuľu, slaninu a papriku.

Posypeme soľou a korením podľa chuti, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým mäso nie je dostatočne upečené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: pasionfruit