Najlepšie pečené kuriatko pod slnkom: Mäsko je šťavnaté a koža upečená dozlatista!

Dokonalé pečené kuriatko podľa tohto receptu z youtube nadchne celú rodinu a inak ho už ani robiť nebudete.

Mäsko ostane šťavnaté a koža krásne upečená dozlatista!

 

 

Potrebujeme:

Množstvo jednotlivých surovín si prispôsobte podľa chuti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kura (prípadne podľa počtu osôb)

majonézu

paradajkovú pastu

Ďalej:

soľ

čierne korenie

olej

Postup:

Kura si dobre umyjeme, odstránime konce krídel, krk a očistíme ho.

Potom ho prerežeme na polovicu a ak obsahuje drobky, vyberieme ich.

Z drobkov si môžete pripraviť výborný domáci vývar.

 

 

Do misy pridáme olej, soľ, čierne korenie prípadne iné koreniny podľa chuti.

Premiešame a každý kus kuracieho mäsa obalíme v tejto zmesi. 

 

 

 

 

Kuracie časti ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

Do každého urobíme ostrým nožom pár rýchlych zárezov.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 250 °C.

Čas pečenia je asi 20 minút, kým vrch trochu nezhnedne.

Prípadne sa riaďte podľa svojej rúry.

 

 

Vyberieme z rúry.

Teraz mäso potrieme majonézou, ktorú sme si predtým zmiešali s paradajkovou pastou.

Každý kus mäsa dôkladne potrieme, aby bol majonézou úplne pokrytý.

 

 

Znížime teplotu na 180 °C.

Pečieme ešte 40 minút dozlatista.

 

 

Po uplynutí tejto doby necháme kura trochu vychladnúť a môžeme ho servírovať s obľúbenou prílohou. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod: