plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezne už neobaľujem, toto je stokrát lepšie: Stačí dať na plech, potrieť cesnakovou zmesou a máte najchutnejší obed pod slnkom!

Tento recept je ideálny aj na slávnostný stôl. 

Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné.

 

 

Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.

Vyskúšajte to na obed, alebo výbornú večeru.

Tento recept je ideálny aj na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

 

 

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

 

 

 

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Postup:

Mhäso umyjeme a osušíme.

 

 

Nakrájame na plátky.

Osolíme, okoreníme.

Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom.

 

 

A dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.

Môžeme potom opäť osoliť.

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

 

 

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.

Zmes natrieme každý kúsok mäsa.

Posypeme strúhaným syrom.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes