plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté mäsové rolky plnené syrom: Najlepší obed z rúry pre celú rodinu!

Mleté mäso je veľmi obľúbené a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.

U nás v rodine sú najnovšie hitom tieto šťavnaté mäsové rolky plnené syrom.

Najlepší obed pre celú rodinu!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (ideálne je skombinovať bravčové a morčacie)

cibuľa

paprika

petržlenová vňať

1 PL majonézy alebo smotany

1-2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL muškátového orecha

1/2 ČL mletej červenej papriky

2-3 PL strúhanky

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

maslo podľa chuti

kôpor podľa chuti

50 – 60 g strúhaného syra

1 PL oleja

Postup:

Nakrájajte si cibuľu, papriku a petržlenovú vňať.

Pomocou mixéra nasekajte na ešte menšie kúsky a zmiešajte s mletým mäsom.

 

Pridajte prelisovaný cesnak, mletý muškátový oriešok, papriku, vajce, majonézu alebo kyslú smotanu a mleté čierne korenie podľa chuti.

Dobre premiešajte.

Pridajte strúhanku a dobre niekoľkokrát premiešajte rukami.

Nakoniec podľa chuti osoľte.

Kôpor nasekajte a maslo nakrájajte na prúžky.

Aby sa vám maslo dobre krájalo, malo by byť dobre vychladené.

Syr si nastrúhajte na hrubom strúhadle.

Mäso vyklopte na pracovnú dosku, rozdeľte na niekoľko častí a vyformujte do obdĺžnika.

Na okraj každého obdĺžnika položte prúžok masla, nasypte kôpor a navrstvite strúhaný syr.

Mäso zviňte do rolky a konce zatlačte, aby z nich maslo a syr pri pečení nevytieklo.

 

Plech si vysteľte papierom na pečenie, rolky poukladajte vedľa seba a pomocou silikónového štetca natrite jemnou vrstvou oleja.

Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 40 – 45 minút. Na tanieri môžete rolky ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.



Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.eu


Najlepšie recepty na dnes