plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté mäsové rolky so syrom a cesnakom: Najlepší obed z rúry pre celú rodinu!

Pripravte rodine na obed tieto rolky a len sa tak po nich zapráši. Sú šťavnaté, chutné a ich vôňu cítiť až k susedom. Výborný rýchly obed, bez zdĺhavej prípravy. Sú také výborné, že budete mať vďaka nim sviatok aj v bežný deň :)

Potrebujeme:

700 g bravčového karé

1 veľká paprika (200 g)

130 g paradajok

110 g syra

3 strúčiky cesnaku

2 PL kyslej smotany

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Z týchto ingrediencií vám vyjde 18 roliek.

Voliteľné: mrkva

Postup:

1. Brvčové mäso umyte a osušte. Nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm.

2. Porozkladajte ich na dosku, zakryte potravinárskou fóliou a vyklepte tĺčikom.

3. Plátky mäsa posypte soľou a mletým čiernym korením – z oboch strán. Potom ich z jednej (vnútornej) strany natrite prelisovaným cesnakom.

4. Nakrájajte papriku na tenké prúžky (použili sme polovicu červenej a žltej papriky) a paradajky nakrájajte na kocky.

5. Na každý plátok mäsa položte prúžky papriky a jednu lyžičku paradajok. Zrolujte do rolky.

6. Dno zapekacej misy (alebo jenského skla) si vymastite olejom a naukladajte do nej rolky tesne vedľa seba „švom“ nadol.

7. Pomocou silikónového štetca ich natrite kyslou smotanou.

8. Nalejte horúcu, mierne osolenú vodu (môžete ju nahradiť kuracím vývarom) do zapekacej misy tak, aby boli rolky ponorené cca do polovice.

9. Vložte do predhriatej rúry na  200 ° C a pečte asi 50 minút. Po prvých 30 minútach vyberte rolky z rúry a posypte ich strúhaným syrom.

10. Podávajte teplé s ľubovoľnou prílohou. Na tanieri môžete ozdobiť petržlenovou vňaťkou.

Poznámka: Ja som skúsila do takto pripravených bravčových plátkov zabaliť aj nahrubo nastrúhanú mrkvu a výsledok bol tiež veľmi chutný, s náplňou môžete teda experimentovať podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes