Výborný obed z jednej misy – mäso, zemiaky aj omáčka sa pečú spolu a tá chuť je naozaj znamenitá.
Potrebujeme:
Zemiaky – 5-6 ks (predvarené, ošúpené – zemiaky nemusia byť celkom domäkka)
Syr strúhaný – 100 g
Na gule:
Mleté mäso – 700 g
Vajec – 1 ks
Cibuľa – 1 ks
Sušený cesnak – 1 lyžička
Mleté čierne korenie
soľ
Omáčka:
Kyslá smotana – 3 polievkové lyžice
Vajcia – 2 ks
Voda – 100 ml
Mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Na mäsové guľky si v miske zmiešame všetky prísady a nevlhčenými rukami formujeme gule.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska.
Zemiaky uložíme na dno misy, na zemiaky uložíme mäsové gule a zvyšné zemiaky uložíme medzi mäsové gule.
Na omáčku len rozmiešame všetky prísady a nalejeme do misy k fašírkam a zemiakom.
Takto pripravenú misu dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme ešte zapiecť.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)