5 zemiakov, mleté mäso, kyslá smotana a žiadna múka: Šťavnaté mäsové guľky so zemiakmi a omáčkou z 1 misy!

Výborný obed z jednej misy - mäso, zemiaky aj omáčka sa pečú spolu a tá chuť je naozaj znamenitá.

Výborný obed z jednej misy – mäso, zemiaky aj omáčka sa pečú spolu a tá chuť je naozaj znamenitá.

Potrebujeme:

Zemiaky – 5-6 ks (predvarené, ošúpené – zemiaky nemusia byť celkom domäkka)
Syr strúhaný – 100 g
Na gule:
Mleté mäso – 700 g
Vajec – 1 ks
Cibuľa – 1 ks
Sušený cesnak – 1 lyžička
Mleté čierne korenie
soľ

Omáčka:

Kyslá smotana – 3 polievkové lyžice
Vajcia – 2 ks
Voda – 100 ml
Mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Na mäsové guľky si v miske zmiešame všetky prísady a nevlhčenými rukami formujeme gule.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska.

Zemiaky uložíme na dno misy, na zemiaky uložíme mäsové gule a zvyšné zemiaky uložíme medzi mäsové gule.

Na omáčku len rozmiešame všetky prísady a nalejeme do misy k fašírkam a zemiakom.

Takto pripravenú misu dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme ešte zapiecť.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)