Šťavnaté mäso na holandský spôsob: Hlavný chod aj príloha z jedného plechu!

Veľmi jednoduché a chutné jedlo. Pripravené rýchlo a veľmi prakticky, na jednom plechu.

Veľmi jednoduché a chutné jedlo. Pripravené rýchlo a veľmi prakticky na jednom plechu.

Potrebujeme:

125 g cestovín (tagliatele)

100 g tvrdého syra

300 g bravčového karé nakrájaného na plátky

50 g šunky

20 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

125 ml smotany na vrenie

50 ml vývaru

Soľ a korenie podľa chuti

Majoránku

25 ml bieleho vína

Maslo na vymazanie formy

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a zmiešame s 50 g strúhaného syra. Preložíme na plech vymastený maslom.

Bravčové mäso ochutíme soľou a korením, Na panvici rozpálime maslo a bravčové mäso na ňom opražíme. Potom ho uložíme na cestoviny.

Na panvicu, na ktorej sa smažilo mäso nalejeme vývar, pridáme smotanu a varíme 5 minút. Ochutíme soľou a koreninami, pridáme biele víno a touto zmesou zalejeme mäso.

Šunku nakrájame na tenké plátky a uložíme na mäso. Posypeme zvyšným strúhaným syrom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a necháme zapiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty