Šťavnaté mäsko so zemiakmi a šampiňónmi: Gurmánsky zážitok z jednej panvice bez zbytočného špinavého riadu!

Výborný recept z youtube na šťavnaté mäsko, ktoré sa rozpadá v ústach.

Zemiaky so šampiňónmi sa pripravujú na tej istej panvici, celé jedlo je nesmierne chutné a nemáte žiadny zbytočný špinavý riad!

Potrebujeme:

4 plátky bravčového karé

trocha múky na obalenie

50 g masla

...

olivový olej

150 ml mlieka

soľ, čierne mleté korenie a muškátový orech

3 zemiaky

150 g šampiňónov

červenú mletú papriku

rozmarín

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Bravčové plátky si naklepeme tĺčikom na mäso a pomúčime z jednej, aj z druhej strany.

Na panvicu si dáme rozpustiť maslo a následne opečieme sprudka mäso z oboch strán.

Zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na polovičné kolieska.

Šampiňóny si tiež očistíme a nakrájame na plátky.

Mäso vyberieme z panvice a do výpeku vložíme huby a zemiaky.

Podusíme 10 minút pod pokrievkou, pridáme soľ, červenú papriku, rozmarín a prelisovaný cesnak.

Premiešame a pod pokrievkou dusíme ešte 15 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: