Šťavnaté mäsko na francúzsky spôsob: Hlavný chod a príloha z jedného plechu!

30

Príloha aj hlavný chod z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté mäsko zapečené so zemiakmi, cibuľkou a syrom. Jednoducho vynikajúca večera, ktorú viete pripraviť skutočne rýchlo a jednoducho.

Potrebujeme:

500 g bravčového prípadne aj hydinového mäsa

Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok

1 ks cibule

250 g majonézy alebo kyslej smotany

100 g strúhaného syra

5 zemiakov

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky aj cibuľu očistíme. Mäso nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.

Syr zmiešame s majonézou.

Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár