Šťavnaté kurča na kefíre: Stačí zaliať, vložiť do rúry a perfektný obed je na svete!

Vynikajúci obed, ktorého príprava už nemôže byť jednoduchšia. Kurča stačí zaliať kefírovou marinádou a potom upiecť v rúre. Tomu sa hovorí perfektný obed raz-dva!

Vynikajúci obed, ktorého príprava už nemôže byť jednoduchšia. Kurča stačí zaliať kefírovou marinádou a potom upiecť v rúre. Tomu sa hovorí perfektný obed raz-dva!

Potrebujeme:

1 celé kurča – naporcované (prípadne môžete použiť len stehná, či krídla – je to len na vás)

1 – 1,5 l kefíru (podľa množstva mäsa)

Soľ a korenie na pečené kurča, zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Kúsky kuraťa umyjeme a dobre posypeme soľou a korením. Vložíme do nádoby a zalejeme kefírom tak, aby boli všetky časti celkom ponorené. Pridáme nadrobno nasekané bylinky.

Potom spolu s marinádou preložíme na plech a pečieme pri teplote 180-190 stupňov dozlatista.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk