plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté kuracie závitky „Hawaj“ s ananásom a syrom: Vynikajúci obed, prekvapí aj pre náročných!

Ak obľubujete netradičné chute a zbožňujete mäso na sladko, tento recept vás určite poteší. Ja osobne milujem kombináciu mäsa a ovocia, či už je to ananás, jablká, hruška, či iné. Ak ste na tom podobne, určite vyskúšajte :)

Ak obľubujete netradičné chute a zbožňujete mäso na sladko, tento recept vás určite poteší. Ja osobne milujem kombináciu mäsa a ovocia, či už je to ananás, jablká, hruška, či iné. Ak ste na tom podobne, určite vyskúšajte :)

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

100 g ananásu v konzerve

80 g syra

3 PL kyslej smotany

1 ČL horčice

3-4 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme omáčku. Zmiešame kyslú smotanu s horčicou, pridáme cesnak, soľ a čierne mleté korenie. Dobre premiešame. Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a ananás si nakrájame na malé kúsky. Kuracie prsia prikryjeme igelitovým sáčkom, alebo fóliou a jemne naklepeme. Z každej strany osolíme a okoreníme. Potom na každý plátok navrstvíme bohatú dávku omáčky a rozotrieme. Na každý kúsok dáme trochu ananásu a strúhaného syra.

Zrolujeme a poukladáme vedľa seba do vymastenej misy. Potom každý závitok ešte natrieme omáčkou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 35 – 40 minút. Hotovo! Servírujte so svojou obľúbenou prílohou a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť! 

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes