Šťavnaté kuracie prsia na smotane

Zabudnite na vysušené a tvrdé kuracie prsia. Tento lahodný a šťavnatý pokrm s vynikajúcou omáčkou vás jednoducho dostane.

Kuracie prsia sa často zvyknú úpravou vysušiť a stvrdnúť. Ak ich však pripravíte takto, nemusíte sa obávať, že meso stratí šťavnatosť. Vynikajúca omáčka a rýchla príprava sú zárukou skvelého obedu pre celú rodinu! :-)

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 šálku sladkej smotany

1 lyžičku horčice

3 strúčiky cesnaku

2 vetvičky tymiánu

...

100 g strúhaného tvrdého syra

Rastlinný olej

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme očistíme a z oboch strán posypeme soľou a korením.

Na panvici rozpálime olej a kuracie prsia osmažíme z oboch strán dozlatista.

V miske zmiešame pretlačený cesnak so smotanou, horčicou nasekaným tymiánom. Ochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia preložíme do formy na pečenie a prelejeme smotanovou omáčkou. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk