plny-hrniec_transparent_negativ.png

Voňavé a šťavnaté kuracie mäsko na cesnaku: Pridajte si ho do zbierky receptov a neoľutujete!

Ak máte radi cesnak a hľadáte rýchly recept na kuracie mäso, práve ste ho našli.

Vyskúšajte toto chutné jedlo z portálu napadovy.blog a neoľutujete.

Jednoduchá chuť, ktorá ulahodí vašim chuťovým pohárikom!

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 veľkú cibuľu

30 ml oleja

5 strúčikov cesnaku

1 PL červenej papriky

čerstvú nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti

1 pohár vody

soľ podľa chuti

voliteľné:

trocha tymianu alebo bazalky

Postup:

Kuracie mäso si nakrájajte na stredne veľké kocky.

Pripravte si vhodnú panvicu a nalejte na ňu rastlinný olej.

Zohrejte a následne vložte kuracie kúsky. 

Osoľte ich a opekajte asi 2 – 3 minúty.

Potom pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania restujte ďalšie 3 – 4 minúty. 

Posypte červenou mletou paprikou.

Potom pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a zalejte vodou. 

Varte pod pokrievkou na miernom ohni, kým sa šťava asi z 1/2 nezredukuje – bude to trvať asi 20 minút. 

TIP: Ak chcete mať hustejšiu šťavu, použite pred dovarením trochu kukuričného škrobu, ktorý rozpustite v studenej vode a nalejte k mäsu. 

Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, posypte tymianom a inými bylinkami podľa chuti.

Povarte ešte pár minút a odstavte zo sporáka. 

Po uplynutí tejto doby by malo byť mäsko pripravené a môžete ho servírovať s obľúbenou prílohou podľa chuti. 

Nezabudnite posypať nasekanou petržlenovou vňaťkou.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes