Potrebujeme:
600 g bravčového karé alebo kuracích pŕs
Klobása (1-2 kusy)
Kyslá kapusta
2 ks cibule
Postup:
Mäsko si naklepeme a nasolíme. Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty a 1/8 klobásky (Prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu).
Zrolujeme, upevníme nitkou.
Ak sa rozhodnete závitky piecť, nemusíte ich viazať, ale uložte ich do misy spojom nadol.
Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti a sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.
Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku.
Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom.
Dá sa to prirpaviť oboma spôsobmi.
Ak rolky pečiete, je výborné položiť ich na lôžko z kyslej kapsusty.
Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.
Podávame so zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)