Šťavnaté gazdovské závitky s kyslou kapustou: Vynikajúci obed zo 4 prísad, prekvapí aj pre náročných!

Vynikajúce jedlo, ktoré môžete prirpaviť z bravčového aj kuracieho mäsa. Závitky sú veľmi šťavnaté, chutné a môžete ich pripraviť dvoma spôsobmi - dusním v hrnci alebo z zapekacej mise v rúre. 

Vynikajúce jedlo, ktoré môžete prirpaviť z bravčového aj kuracieho mäsa. Závitky sú veľmi šťavnaté, chutné a môžete ich pripraviť dvoma spôsobmi – dusním v hrnci alebo z zapekacej mise v rúre.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé alebo kuracích pŕs

Klobása (1-2 kusy)

Kyslá kapusta

2 ks cibule

Postup:

Mäsko si naklepeme a nasolíme. Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty a 1/8 klobásky (Prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu).

Zrolujeme, upevníme nitkou.

Ak sa rozhodnete závitky piecť, nemusíte ich viazať, ale uložte ich do misy spojom nadol.

Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti a sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.

Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku.

Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom.

Dá sa to prirpaviť oboma spôsobmi.

Ak rolky pečiete, je výborné položiť ich na lôžko z kyslej kapsusty.

Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.

Podávame so zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie