Rýchle, jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Pripravíte ho rýchlo a veľmi prakticky – na jednom plechu.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
400 g zemiakov
3 cibule
2-3 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
1 vajce
250 ml sladkej smotany
Strúhaný syr
Soľ, čierne korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, zemiaky nastrúhame a všetko zmiešame s mletým mäsom. Pridáme vajíčko, soľ, múku a korenie podľa chuti. Vymiešame jednotné cesto z ktorého mokrými rukami formujeme jednotlivé fašírky.
Fašírky vyprážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlatista. Preložíme na plech a prelejeme smotanou ochutenou soľou a ľubovolnými koreninami.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 30 minút prikryté fóliou. Potom fóliu odstránime, posypeme syrom a pečieme ďalších 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: najboli-recepti